Naročilo karikature – kako poteka izdelava?

Bi radi naročili karikaturo za darilo? gandalf karikatura - gospodar prstanov

Spodaj so dane vse nujne informacije, da vam lahko kar najbolje olajšamo proces.


Kako poteka izdelava karikature?

 1. Kontaktirajte nas!

Prva stopnja je telefonski klic ali e-mail sporočilo. V prvem koraku se vedno okvirno pogovorimo, kakšne želje imate, za kakšno priložnost želite naročiti karikaturo, določimo časovni okvir izdelave in vam podamo dodatne informacije glede naročila.

Po tem, ko smo se dogovorili, je čas, da nam na info@topkarikature.si pošljete fotografije osebe/portretiranca. Pri tem morate nujno upoštevati naslednje zahteve:

 • Pošljite od 3-5 fotografij obraza portretiranca, ki naj bodo nujno dovolj kakovostne resolucije! Primerna fotografija je tista, kjer se ob njeni povečavi dobro vidijo vse poteze obraza.  

Primer: Če se ob povečavi oči vidi zgolj zrnata slika ali kvadratki, to pomeni, da je resolucija preslaba za dober izdelek. V kolikor detajli niso vidni, jih namreč tudi upodobiti ne moremo – to privede do slabe karikature. 

Primer fotografij za izdelavo karikature

Pošljite takšne fotografije – klik

Primer nekvalitetnih fotografij za izdelavo karikature

Ne pošiljajte takšnih fotografij – klik

 • Naj se na fotografijah vidi celoten obraz
 • Če si želite portretiranca z določeno značilno mimiko (npr. nasmeh), naj bodo vključene tudi fotografije, kjer je mimika dobro vidna.
 • V kolikor želite portret v celotni postavi, naj bo na eni fotografiji vidna tudi figura osebe – ali pa nam jo opišite.

V sporočilu nam dopišite datum prejetja končnega izdelka, za katerega smo se dogovorili in posebne želje, ki bi jih imeli glede tematike karikature (ozadje, oblačila, napis, itd.).

Prvi korak je s tem zaključen!

2. Povratne informacije glede postopka izdelave

Nadaljevali bomo tako, da vam sporočimo informacije glede postopka izdelave in izvedbe plačila. Na kratko:

 • Po prejetju ustreznih fotografij vam bomo poslali osnutek karikature. Ko nam potrdite idejo, vam pošljemo tudi informacije glede plačila, ki ga izvedete pred prejetjem končnega izdelka.
 • Končni izdelek dobite prek spleta v PDF. formatu (razen, ko je ob dogovoru drugače rečeno).

 Še par koristnih informacij:

 • Ne skrbite, če sprva nimate čisto izdelane ideje. O tem se bomo pogovorili ob prvem kontaktu in vam svetovali najboljšo izvedbo glede vašo potrebo.
 • Ko boste v procesu pošiljanja fotografij, vas bomo prosili, da preberete zgornja navodila, saj s tem dodatno skrajšate čas izdelave izdelka.
 • Postopek izdelave včasih zaradi časovnega izdelka variira.
 • Naročilo karikature je navadno 7 dni pred predajo izdelka. Vendar razumemo, da se včasih mudi. V tem primeru nas čimprej kontaktirajte, da se dogovorimo za krajši časovni okvir.

Ne skrbite, navodilo vam lahko pošljemo tudi v povratnem sporočilu 😉  

Pokličite na +38631828829 ali nas kontaktirajte kar prek kontaktnega obrazca.

naročilo karikature postopek

Kako naročim karikaturo – infografika – TopKarikature.si

 

 

 

Naročilo karikature – kako poteka izdelava?
5 (100%) 1 vote